Installatietijd laadpaal is te lang Afgerond
Leerpunt

Installatietijd laadpaal is te lang

De 7 stappen van verduurzaming: laadinfra Thema: Technologische innovatie

Omschrijving

We gaan steeds meer elektrisch rijden en hebben daarvoor de komende jaren heel veel laadpalen nodig. Hiervoor zijn te weinig vakmensen beschikbaar. Door de installatietijd terug te brengen kunnen we meer laadpalen plaatsen met de vakmensen die we hebben.

Oplossingsrichting

Netbeheerders ontwikkelen hebben samen met een leverancier een plug 'n play laadpaal ontwikkeld. Dit is veiliger, goedkoper en vooral sneller. Dit heeft tevens effect op kwalificatie-eisen. Dat betekent dat we wellicht meer monteurs hiervoor kunnen opleiden. Zie ook leerpunt 'Voor het plaatsen van laadpalen zijn te weinig vakkrachten' bij thema Meer Technici.

Status

Er is een vernieuwende compacte aansluitmodule (CAM) ontwikkeld. Hierbij is al veel in de fabriek ingeregeld, waardoor dit niet meer in het veld hoeft te gebeuren. De uiteindelijke montage is dankzij een kliksysteem heel eenvoudig. Ook de stekker is al voorgemonteerd, waardoor het object snel aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet. De implementatie van de compacte aansluitmodule heeft plaatsgevonden. Vanaf juli 2023 zijn de eerste modules aangesloten. We zijn nu bezig met de calculatie hoeveel tijd we al bespaard hebben met deze CAM.

Het ontbreekt aan assetregistratie waardoor we dit niet kunnen berekenen. Dit gaan we uitwerken in het leerpunt: 'het ontbreken van unieke codes belemmert benefit tracking van innovatieve asset uitrol'.

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden.

Mijlpalen

We benoemen belangrijke mijlpalen die zijn behaald met dit leerpunt om inzicht te geven in de voortgang en successen. Door deze momenten te markeren, maken we duidelijk welke stappen zijn gezet en wat er al is bereikt.

Er zijn geen mijlpalen gevonden.

Blijf op de hoogte

Kieren zijn in oudere woningen een groot isolatieprobleem.